Chocoladeweetjes
Wist je dat:
- er in chocolade een stofje zit waar je vrolijk van wordt? Bij het eten van chocolade komt er endorfine vrij in de hersenen, wat een gelukkig gevoel teweeg brengt.
- de geur van chocolade de hersengolven vertraagt, waardoor we ons rustiger en kalmer voelen?
- je chocolade niet in de koelkast mag bewaren maar op kamertemperatuur tussen de 16 en 20 graden?
- een paar blokjes (pure) chocolade per dag bloeddrukverlagend werkt?
- chocolade je cholesterol gehalte niet verhoogt?
- in chocolade polyfenol zit, een ontstekingsremmend stofje?
- voor 30 gram melkchocolade 4 cacaobonen nodig zijn? En voor 30 gram puur zijn dit er 12.
- chocolade in totaal meer dan 800 bestanddelen bevat?
- chocolade geen vocht verdraagt? In een vochtige omgeving krijgt het een doffe kleur en kan het wit uitslaan.
- chocolade makkelijk andere sterke geuren opneemt? Dus wil je het bewaren wikkel het dan in aluminiumfolie.
- je beter geen chocolade kan eten in combinatie met melkproducten? Op die manier gaan de gezonde stoffen uit chocola verloren.
- chocolade minder schadelijk is voor het gebit dan snoepgoed?
- chocolade van goede kwaliteit binnen een half uur is verteerd in je lichaam?
- chocolade smelt bij 34 graden? Vandaar dat chocolade zo lekker smelt op de tong.
- massieve chocolade eigenlijk niet kan bederven? Dat komt omdat er geen vocht inzit maar vet, namelijk cacaoboter.
- mannen meer chocolade eten dan vrouwen?
- wit uitgeslagen chocolade niet bedorven is? Dit komt door temperatuurschommelingen waardoor het vet zich van de chocola afscheidt.
- Amsterdam de grootste cacaohaven ter wereld heeft?
- de beste cacaobonen komen uit West-Afrika, Java, Brazilië en Ecuador?
- cacaobomen slecht tegen volle zon kunnen? Dus worden ze geteeld onder schaduwbomen.
- een gemiddelde cacaoboom per jaar 1 à 2 kg. bonen levert?
- je een heerlijk speciaal kopje koffie krijgt door een rumboon op te lossen in een kop hete koffie!
- chocolade goed helpt tegen hoest. Dat blijkt uit een onderzoek van de University of Hull.
- elke dag een stukje chocolade eten, juist heel goed blijkt te zijn voor de lijn.
- je hart sneller gaat kloppen van chocolade dan van zoenen.
- ieder moment een geschikt chocolademoment is.